Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Aπογοήτευση για το καλάθι του νοικοκυριού - Μεγάλη η ζημιά από τον Πάτση

Η ακρίβεια αποτελεί τον μεγαλύτερο κοινωνικό εφιάλτη, με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να εκτιμά ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των τιμών, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις αξιολογεί μεταξύ των πλέον σοβαρών προβλημάτων τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Πάτση.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ενδεικτικό της δύσκολης πραγματικότητας που προκαλεί η ακρίβεια είναι το  61,1% που θεωρεί ότι το καλάθι του νοικοκυριού μάλλον δεν θα συμβάλλει και ότι σίγουρα δεν θα συμβάλλει στον έλεγχο της ακρίβειας, με όσους εκτιμούν ότι σίγουρα θα συμβάλει να φτάνουν μόλις 6,6%.

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης για το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της υπόθεσης Πάτση, το οποίο κερδίζει κατά κράτος την αντίστοιχη αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες για τις υποκλοπές, ενώ το 65,6% εκτιμά ότι η ΝΔ γνώριζε για τις δραστηριότητες Πάτση πολύ πριν τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ.

 

Στο 48,2% φτάνει το ποσοστό όσων ζητούν πιο σκληρή στάση της ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, που είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται από την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38,1% και ο Αλ. Τσίπρας 29,2%, με τον «κανένα» να αγγίζει το 25,7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στους Μητσοτάκη και Τσίπρα να χειριστούν σημαντικά θέματα της περιόδου.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 6,1%, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ποσοστό 11,5%.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ