Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους

pierakakis

«Είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το σύνολο εκείνων των συστημάτων, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους και να αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών από αυτό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο συνέδριο του Internet Governance Forum Greece 2022 (https://2022.igfgreece.eu), προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να επανασχεδιαστεί και να γίνει πολιτοκεντρικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός σημείωσε ότι «η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι αμιγώς τεχνολογική. Είναι και θεσμική. Είναι γραμμές κώδικα και το γράμμα του νόμου. Το ένα δεν μπορεί να κάνει χωρίς το άλλο» και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που η πατρίδα μας έχει στα πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο, και στις τεχνολογικές εταιρείες». Υπογράμμισε δε, ότι τα συμπεράσματα του περσινού συνε,δρίου του IGF εκτός από το ότι κινητοποίησαν τον κόσμο για τη διακυβέρνηση, έδειξαν μαζί με τις αλλαγές που συντελούνται στο κράτος την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως χώρα.  

Tο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος - IGF Greece (https://igfgreece.eu) αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο με τίτλο Αποκεντροποίηση της Δύναμης (Decentralization of Power), κορυφαίοι εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής και τεχνικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών συζητούν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναδιαμορφώνουν πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της αποκεντροποίησης υπαρχουσών δομών διακυβέρνησης.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο Youtube κανάλι του IGF (https://youtu.be/d8NXIOH83AM) και στα social media.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ