Νέα
  • ΓΔ: 1041.59 +0.82%
  • Τζίρος: 62,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο «Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βιβλίο των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη με τίτλο  «Η Συμφωνία που Γκρίζαρε του Αιγαίο», παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, σε αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη.

Μέσα από εξήντα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας, οι συγγραφείς «αναπαριστούν» την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το επεισόδιο των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, έως και την συμφωνία που υπέγραψαν στην Μαδρίτη στις 6 Ιουλίου του 1997, ο τότε πρωθυπουργός  Κώστας Σημίτης  και ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμαν Ντεμιρέλ η οποία, όπως υποστηρίζουν «γκρίζαρε το Αιγαίο», δίνοντας ταυτόχρονα και πλούσιο παρασκήνιο.

«Το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη είναι εξόχως επίκαιρο, αποτελεί την επιτομή της εξήγησης για την σημερινή κακοδαιμονία μας, τον αυτοεγκλωβισμό μας σε μια τροχιά αναίμακτης παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας», είπε μεταξύ άλλων ο εκ των παρουσιαστών δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς, ενώ ο Σταύρος Τζίμας, επίσης δημοσιογράφος, υπογράμμισε την σημασία του πονήματος, των δύο συναδέλφων στην καλύτερη κατανόηση από τον αναγνώστη των ραγδαία εξελισσόμενων, δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων .  

Η συζήτηση που ακολούθησε και την οποία διηύθυνε ο δημοσιογράφος  Στέφανος Διαμαντόπουλος, επικεντρώθηκε στην σημερινή φάση της τουρκικής επιθετικότητας με τους ομιλητές να τονίζουν πως η όλη τακτική της Άγκυρας εξελίσσεται στη βάση οργανωμένου σχεδίου. Απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για την υπό συζήτηση (και) τούτη την περίοδο επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια τόνισαν πως τα ζητήματα αυτά πρέπει  να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ