Νέα
  • ΓΔ: 1044.49 +1.63%
  • Τζίρος: 47,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Πριν τα Χριστούγεννα ανακοινώνει ψηφοδέλτια - Τα 4 «κλειδιά» για νίκη στις εκλογές

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Στο Κιλκίς περιοδεύει σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την επαφή του με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας εντάσσει την περιοδεία αυτή στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιοχές που αποτελούν προπύργια της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση σε εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Προηγήθηκαν οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα και στις Σέρρες.

Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο, οπότε η προεκλογική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται από τώρα.

Ψηφοδέλτια πριν τις γιορτές

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, προγραμματίζεται η ανακοίνωση της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοδελτίων στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες να γίνει πριν τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε οι υποψήφιοι να αξιοποιήσουν τις ημέρες της χαλάρωσης των πολιτών, αλλά και να έχουν το χρόνο να ετοιμαστούν για τον δύσκολο προεκλογικό τους αγώνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε έγκαιρα, στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, να δώσει την πολιτική κατεύθυνση του δημόσιου λόγου των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή, αφού ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει καταθέσει τέσσερις απανωτές επίκαιρες ερωτήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη αλλά εκείνος αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να συζητήσει με τον πολιτικό του αντίπαλο το μείζον αυτό ζήτημα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει από τις ευθύνες του για την πορεία του τόπου με την πρόωρη προκήρυξη εκλογών, νομίζοντας ότι θα αιφνιδιάσει την Κουμουνδούρου, πράγμα όμως που δεν πρόκειται να συμβεί.

Με «όπλο» την ...ακρίβεια

Το δεύτερο κεντρικό επιχείρημα το κ. Τσίπρα προς τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί πολιτική «προίκα» των υποψηφίων για μια έδρα στο Κοινοβούλιο με τη σημαία του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι η ακρίβεια.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις ανατιμήσεις αγαθών, ακόμα κι εκείνων που χαρακτηρίζονται πρώτης ανάγκης, ενώ συνδέει την ακρίβεια με τη «νεοφιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη», τη λεηλάτηση των δημόσιων ταμείων, την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τους κάθε είδους «Πάτσηδες» που δείχνουν ποια είναι η κυβερνώσα παράταξη.

Οι τέσσερις παράμετροι της νίκης

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τέσσερις παραμέτρους για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές:

  1. Πρώτον, η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά, καθώς μειώνεται συνεχώς η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, όχι μόνο των ευάλωτων, αλλά όλο και περισσότερων από τη μεσαία τάξη.
  2. Δεύτερον, η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια και αυτό γίνεται ευρύτερα αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία, κι ως τις εκλογές θα είναι κοινός τόπος.
  3. Τρίτον, ότι παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης, η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει αφήσει στίγμα ανεξίτηλο επάνω στη Νέα Δημοκρατία το οποίο θα αποτυπωθεί στις κάλπες.
  4. Και τέταρτον, σε αντίθεση με όσα ο ίδιος ισχυρίζεται, στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί στον κεντρικό παράγοντα πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν θα έλθει μόνο μέσα από αυτές τις τέσσερις παραμέτρους, αλλά και με θετική ψήφο των πολιτών στο εναλλακτικό σχέδιο που θα παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση ως πολιτικό αντίβαρο στην σημερινή κυβερνητική πολιτική.

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάληξε στην εισήγησή του, λέγοντας: «Το δίλημμα των εκλογών λοιπόν είναι αν θα συνεχίζουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού. Ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ