Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκλογές: Αρχίζει το κυνήγι του σταυρού - Οι... πονοκέφαλοι των υποψήφιων βουλευτών

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους και έχουν αλλάξει καθοριστικά την καθημερινότητά τους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς ελπίζουν οι εκλογές να έλθουν όσο κοντύτερα γίνεται για να σταματήσουν τους απάνθρωπους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται καθημερινά, 18 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Πρόκειται φυσικά για τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων, οι οποίοι ήδη έχουν λάβει το «πράσινο φως» από τα κόμματά τους και τρέχουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, άλλοι για να υπερασπίσουν την έδρα που ήδη κατέχουν κι άλλοι για να διεκδικήσουν την εκλογή που θα τους οδηγήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην πρώτη γραμμή της ελληνικής πολιτικής.

►Διαβάστε και: Εκλογολογία: Επίσπευση εκλογών ή νέα «μπλόφα»; Οι 4 μεταβλητές που κρίνουν τον χρόνο της κάλπης

Η οργή των... εκλογέων

Η μεγάλη διαφορά των μικρομεσαίων αυτών στελεχών που αγωνίζονται - ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια - να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζουν τον ένα σταυρό τους, με τους πρωτοκλασάτους των κομμάτων, είναι ότι οι πρώτοι έχουν άμεση, πρωτογενή επαφή με τους πολίτες και καλούνται να απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαμαρτυρίες, ακόμα και την οργή των εκλογέων.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις καθημερινά να απαντάς πειστικά και να αποφεύγεις τις εντάσεις ειδικά με πολίτες που έρχονται σε σένα νομίζοντας ότι μιλούν στον… αρχηγό του κόμματος και διαμαρτύρονται για τα πάντα» λέει στην «Η» πρωτοεμφανιζόμενη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε νομό της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με άλλους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, οι πιο δύσκολες ερωτήσεις, είναι αυτές που αφορούν στην ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος (οφειλές ιδιωτών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες), και τις παρακολουθήσεις.

«Οι απαντήσεις στο θέμα της ακρίβειας είναι γνωστές και τεκμηριωμένες, αλλά επειδή το θέμα είναι αρκετά τεχνικό, δεν προσφέρεται για πειστικό αντίλογο στις περιοδείες μου, όπως λχ σε μια λαϊκή, σε μια περιοχή με μαγαζιά ή σε ένα καφενείο» μας λέει η ίδια υποψήφια.

Το ίδιο, υποστηρίζει, συμβαίνει και με τις παρακολουθήσεις. «Ο κόσμος έχει μπερδέψει την ΕΥΠ, το predator και το ποιος παρακολουθεί ποιον, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να εξηγήσω μέσα σε λίγα λεπτά είναι πολύ δύσκολη». Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον πτωχευτικό κώδικα και την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει»

Αντίθετα, σε υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι ερωτήσεις είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά εξίσου δύσκολες στην απάντησή τους. «Με ρωτούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, και δεν θέλω να τις ‘τσουβαλιάσω’ όλες, ως αναξιόπιστες» υποστηρίζει εκλεγμένη -κι εκ νέου υποψήφια- βουλευτής του κόμματος σε περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τις εσωκομματικές μας διαφωνίες, μας ζητούν να στηρίξουμε τον Τσίπρα και μας ξεκαθαρίζουν ότι δεν αντέχουν άλλη τετραετία Μητσοτάκη. Τα εσωκομματικά και οι δημοσκοπήσεις είναι τα πιο δύσκολα να απαντηθούν» προσθέτει η ίδια πηγή.

«Με ποιους θα κυβερνήσουμε»

Τέλος, μια επίσης πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια σε περιφέρεια του Λεκανοπεδίου, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι στην επαφή της με τους πολίτες «το δυσκολότερο να απαντήσω είναι με ποιους θα κυβερνήσουμε. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι αυτό είναι λάθος ως ερώτημα, ότι εμείς δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός από τα δυο κόμματα, αλλά συναντώ δυσπιστία σε μεγάλο βαθμό.

Έτσι, προσπαθώ να τους πείσω ότι ως υπεύθυνο κόμμα δεν θα γίνουμε αιτία πολιτικής αστάθειας, αλλά και ότι δεν πρόκειται να γίνουμε σωσίβιο ούτε για τον Μητσοτάκη, ούτε για τον Τσίπρα. Υπάρχει μια δυσκολία, εκεί…».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ