Νέα
  • ΓΔ: 1034.44 +0.10%
  • Τζίρος: 1,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργιάδης στο Open: 1,5 μισθός το κέρδος ετησίως από το καλάθι - Ανακοινώσεις στις 12

Αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα του καλαθιού σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο OpenTV. Οπως είπε μάλιστα, το 80% των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού είναι επώνυμα.

«Το καλάθι λειτουργεί γιατί οι καταναλωτές το προτιμούν. Αναγκάζουν τις αλυσίδες να μην κανουν αυξήσεις», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στους ελέγχους επισήμανε ότι «δεν έχουν γίνει στην ιστορία της μεταπόλίτευσης περισσότεροι έλεγχοι γαι αισχροκέρδεια. Δεν έχουν δοθεί περισσότερα πρόστιμα. Εχουν σχεδόν εισπραχθεί 7 εκατ. από πρόστιμα. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εισπραχθεί... μηδέν».

Ανακοινώσεις στις 12

Σχετικά με τα εορταστικά καλάθια, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα στις 12 το μεσημέρι και τόνισε ότι «Οπως φροντίσαμε τα νοικοκυριά, έτσι θα φροντίσουμε τους μικρούς μας φίλους μέχρι τις εορτές».

«Το καλάθι έχει εξαιρετικά θετική επίπτωση στην τσέπη του καταναλωτή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας το γ' τρίμηνο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ενα από τα στοιχεία που θα δείτε σήμερα είναι ρεκόρ εξαγωγών πάνω από 47,5 δισ. ευρώ».

Οσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο και τον τουρισμό, τόνισε ότι κατατέθηκαν 560 προτάσεις για επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, για ξενοδοχεία.  

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ