Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Περιφέρεια Αττικής: Παρέδωσε μηχανήματα και εξοπλισμό πολιτικής προστασίας στο ΓΕΣ

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αποτελεσματικά τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτων αναγκών εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά την παράδοση 20 Μηχανημάτων - Ειδικοποιημένων Οχημάτων Μηχανικού καθώς και υλικό γεφυροσκευής, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα οποία προστίθενται στα 36 Μέσα Μηχανικού που έχουν ήδη παραληφθεί.

Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο Πλαίσιο Υποστήριξης του Σχεδίου "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ"» με χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και δικαιούχο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.    

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος ευχαρίστησε την περιφέρεια για την προμήθεια των μηχανημάτων, ενώ παρών ήταν και o διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Σημειώνεται πως η προμήθεια των ειδικών οχημάτων/εξοπλισμού έργου, θα συμβάλλει στην επαύξηση της συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στους τομείς:  

  1. Υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με παράλληλες δυνατότητες διάσωσης και αποκατάσταση ζημιών.  
  2. Δυνατότητα κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και εγκαταστάσεις.
  3. Συντήρηση, διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων.
  4. Εργασίες πρόληψης φυσικών καταστροφών (αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά)

Γ. Πατούλης: «Κομβική η συνδρομή του Μηχανικού σ΄ένα επιτυχημένο σχέδιο πολιτικής προστασίας»

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την παράδοση του εξοπλισμού στο «ηρωικό» Μηχανικό μας, επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα επίλεκτο όπλο του στρατού ξηράς που έχει προσφέρει τα μέγιστα, όχι μόνο σε περίοδο πολέμου, αλλά και στη διάρκεια της ειρήνης.

«Στη σύγχρονη εποχή, με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης να είναι περισσότερο από ποτέ ορατές στην καθημερινότητά μας, η συνδρομή του Μηχανικού στην εφαρμογή ενός επιτυχημένου και αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας είναι κομβική για την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τα ολοένα και πιο έντονα φυσικά φαινόμενα», τόνισε και πρόσθεσε πως η παράδοση του εξοπλισμού αποτελεί «μία δράση αυτονόητη, μια ελάχιστη ανταπόδοση στην προσφορά των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν την εγγύηση για τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω, όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και με την ιδιότητα του μέλους της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων ως έφεδρος λοχαγός, τα θερμά μου συγχαρητήρια στα στελέχη, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες, που μας κάνουν όλους τους Έλληνες περήφανους και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας», σημείωσε και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα, ο στρατός αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας της χώρας, έναν πυλώνα σταθερότητας που επιτρέπει στη σύγχρονη αστική δημοκρατία να λειτουργήσει και να εδραιωθεί.

Ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονο πολεμικό και υποστηρικτικό υλικό, η επένδυση στην άρτια εκπαίδευση των ανδρών και των γυναικών όλων των σωμάτων, δεν αποτελεί ούτε περιττή δαπάνη, ούτε πολεμοχαρή ενέργεια.\ Αντιθέτως, είναι μια βασική επένδυση για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή που δοκιμάζεται έντονα από εντάσεις, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον.

Και σε αυτή την κατεύθυνση, η ενίσχυση του στρατού μας με υλικό και εξοπλισμό είναι καθήκον όλων μας, ώστε να επιτελεί με απόλυτη επιτυχία το ειρηνικό του έργο στο εσωτερικό και να αποτελεί αξιόπιστη δύναμη αποτροπής έναντι όσων επιβουλεύονται την κυριαρχία μας».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ