Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εχουμε σχέδιο και όραμα για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Πηγή: Eurokinissi

Για ένα συνολικό σχέδιο που υλοποιείται, με μετρήσιμους στόχους και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να επωάσει την άνθηση και ανάπτυξη των ολυμπιακών έργων, βγάζοντάς τα από την ερήμωση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων στο ΟΑΚΑ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα νερά στις πισίνες του ΟΑΚΑ μέχρι πρόσφατα ήταν πράσινα, ενώ σήμερα είναι γαλάζια, και τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέστρωσε έναν συνολικό σχεδιασμό με επίκεντρο το ΟΑΚΑ αλλά και τις άλλες εγκαταστάσεις "που μαράζωναν και ερήμωναν".

Αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είπε ότι είναι μια μικρή πτυχή ενός συνολικού έργου που αρχίζει να έχει αποτελέσματα.

"Είχαμε συνολικό σχέδιο και όραμα, γι’ αυτό υλοποιείται το έργο" είπε, προσθέτοντας ότι νοιάζεται για τους ερασιτέχνες αθλητές που πρέπει να μπορούν να αξιοποιούν τις υποδομές που χτίστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι "καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεση μας, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα, και υπάρχουν συνολικά περίπου 100 εκατ. ευρώ για τις ανακατασκευές".

Είπε ότι μεταξύ άλλων τα 54 εκατ. θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης άλλα 15 εκατ. από την Lamda Development καθώς και 7 εκατ. από κοινοπραξία που θα ανακατασκευάσει το κέντρο αντισφαίρισης, και από άλλες εταιρείες.

"Η Ελλάδα έχει σήμερα 2 αθλητές του τένις που βρίσκονται στο top 5 παγκοσμίως, αλλά δεν έχει εγκατάσταση για να φιλοξενήσει μεγάλη διοργάνωση" είπε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι επέτρεψαν στην κυβέρνηση να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και τόνισε ότι υπάρχει η πρώτη πισίνα για άτομα με ειδικές ανάγκες "γιατί θέλουμε να είναι οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους τους συμπολίτες μας. ‘Ένα μεγάλο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει σε έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων".

Τέλος αναφερόμενος στην πίστα αναρρίχησης που κατασκευάζεται για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας αναρρίχησης, είπε ότι είχε αναλάβει ο ίδιος τη δέσμευση απέναντι στους γονείς ενός νεαρού αθλητή αναρρίχησης που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στα Τζουμέρκα. "Δεσμεύτηκα να γίνει πίστα αναρρίχησης για να τιμηθεί η μνήμη του" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ