Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: Ζητάμε αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες που επέφεραν αυξήσεις 95%

Για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να ζητηθεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που επέφεραν αυξήσεις έως και 95% στα ακίνητα της πόλης και ειδικά σε περιοχές που ζουν νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Αυξήσεις που ξεπερνούν το 90% είναι αντικειμενικά 100% άδικες» τόνισε, προσθέτοντας ότι αφενός υπάρχει έλλειψη πλαισίου αφετέρου πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που πλήττουν τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, ζητήσαμε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η μέγιστη αύξηση της τιμής των αντικειμενικών αξιών να μην ξεπεράσει το 55% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο» είπε.

Όπως είπε η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών επέφερε σε 30 ζώνες εντός του Δήμου Αθηναίων αυξήσεις που κυμαίνονται από 45% έως και 95%», επισημαίνοντας ότι στην 6η κοινότητα, όπου βρίσκονται περιοχές όπως η Κολιάτσου, η Βικτώρια και η Κυψέλη παρατηρούνται αυξήσεις στην τιμή εκκίνησης από 900 ευρώ στα 1.450 ευρώ!

Επισήμανε ότι το καθεστώς αυτό οδηγεί σε αυξήσεις των ενοικίων, πλήττει βάναυσα πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι στερούνται επιδόματα τα οποία λαμβάνουν από ανάγκη και όχι από επιλογή, και προκαλεί στρέβλωση στην ίδια την αγορά, διότι ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πωληθεί, δεν πωλούνται επειδή η αντικειμενική αξία τους είναι αρκετά πάνω από την αληθινή.

«Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι η πρόταση μας θα εισακουστεί. Άλλωστε, εμείς ακολουθήσαμε την προβλεπόμενη διαδικασία. Το θέμα τίθεται σε διαβούλευση και σωστά ζητείται η γνώμη των δημοτικών συμβουλίων, καθώς είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στους πολίτες και μπορούμε ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά να μεταφέρουμε ένα μήνυμα από κάτω προς τα πάνω. Και το μήνυμα αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα ακουστεί» ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ