Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσιάρας: Ερχονται αλλαγές στο πόθεν έσχες

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη Δικαιοσύνη μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία θα κάνει τη χώρα μας πιο εξωστρεφή ενώ έρχονται αλλαγές στο πόθεν έσχες αλλά και στη διοικητική δικαιοσύνη.

Για το πόθεν έσχες ανέφερε ότι θα ενοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε μία αρχή, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αντλεί στοιχεία του ελεγχόμενου χωρίς της μεσολάβησή του, με μία εξουσιοδότηση.

Εξήγησε επίσης, ότι οι έλεγχοι των πόθεν έσχες δε θα γίνονται πλέον δειγματοληπτικά αλλά θα πρέπει να επιτυγχάνεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Για τους 38 του Έβρου

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να παρεμβεί η Δικαιοσύνη για την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου και το δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας, τόνισε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί αυτεπάγγελτα και τις ενέργειές της θα τις κρίνει μόνη της, ωστόσο – κρίνοντας πολιτικά – προφανώς υπάρχουν λόγοι

Σχετικά με τη διάταξη του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κομμάτων με μέλη που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αφορμή την περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη, σημείωσε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τον εκλογικό νομό ωστόσο για να περάσει χρειάζεται απλή πλειοψηφία και όχι ενισχυμένη.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν την ευθύνη τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ