Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ακρίβεια στο ράφι παραμένει εκτός ελέγχου

Πηγή: Eurokinissi

«Και τον μήνα Ιανουάριο η ακρίβεια στο ράφι δεν λέει να σταματήσει. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κινείται στο 7%, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα φτάνουν στο 15,4%, κάτι το οποίο δείχνει την απουσία ελέγχων στην αγορά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Οικονμικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την οποία σχολιάζει τη πορεία του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι για άλλον έναν μήνα τα ευάλωτα νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα «πληρώνουν το μάρμαρο» της κρίσης, ενώ οι λίγοι και ισχυροί, αλλά και το ίδιο το κράτος, σωρεύουν έκτακτα κέρδη από τις αυξήσεις στις τιμές και τα έσοδα από την έμμεση φορολογία.

Είναι πλέον εμφανές, σημειώνει, και στον πιο καλόπιστο πολίτη της χώρας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας παρά τις επικοινωνιακές της τακτικές.

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ