Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

NATO - Παναγιωτόπουλος: Ικανοποίηση από την απόφαση για προστασία υποθαλάσσιων υποδομών

Στη σύνοδο των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από 14 έως 15 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την πρώτη άτυπη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε την κομβική σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια του εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Τόνισε επίσης ότι, σε αυτή τη φάση του πολέμου, η ανάγκη για ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθίσταται επιτακτική.

Επίσης, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά στο τεράστιο έργο της Διεθνούς Κοινότητας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα παράσχει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Για την αμυντική ενίσχυση και την αποτροπή του ΝΑΤΟ, τόνισε τη σημασία μιας προσέγγισης 360 μοιρών, υπογραμμίζοντας την πολυδιάστατη συνεισφορά της χώρας μας στη Συμμαχία.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα είναι παρούσες στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους, ως μέλη της Συμμαχίας.

Χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για συντονισμό και υποστήριξη της προστασίας των υποθαλάσσιων υποδομών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ενώ ανέφερε, ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις διατηρώντας τις αμυντικές της δαπάνες πάνω από το όριο του 2% του ΑΕΠ και τις επενδύσεις για πρόσκτηση οπλικών συστημάτων, Έρευνα και Ανάπτυξη άνω του 20%.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την Τουρκία, για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα προσέφερε αμέσως τη συνδρομή της στο έργο διάσωσης.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς 'Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνύ και Βουλγαρίας Ντιμιτάρ Στογιάνωφ, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ