Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑΛ: Επίθεση σε Χρυσοχοΐδη και διαχειριστική επάρκεια της κυβέρνησης

Ο Γιώργος Καμίνης
Ο Γιώργος Καμίνης / Πηγή: Intime

Τη συνολική αντιπαράθεση με τα κυβερνητικά πεπραγμένα ακόμα και για ζητήματα χαμηλής πολιτικής, όπως είναι η πολιτική προστασία και η διαχείριση της κακοκαιρίας, επιλέγει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει ασκήσει κριτική με τρεις ανακοινώσεις στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -άλλοτε προβεβλημένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ- να κλείσει την εθνική οδό.

Με την πρώτη, ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζει «ευρωπαϊκή πρωτοτυπία» την απόφαση του υπουργού «χωρίς όπως φαίνεται καμία εισήγηση από τα αρμόδια όργανα, να κλείσει την κεντρική οδική αρτηρία της χώρας (Αθηνών - Λαμίας), ομολογώντας εμπράκτως την έλλειψη προετοιμασίας του υπουργείου, παρόλο που η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή στην Πολιτεία εδώ και μέρες. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η χώρα διαθέτει πλέον, από τον Μάρτιο του 2020, Υφυπουργείο για την Πολιτική Προστασία και νέο νόμο, από τον Φεβρουάριο του 2020, που υποτίθεται πως θα αντιμετώπιζαν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Επίθεση από Καμίνη

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει επίσης ότι «τον Δεκέμβριο στάλθηκε από το υπουργείο το σχετικό έγγραφο Υπόδειγμα σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας και παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός κύριος Ν. Χαρδαλιάς απέφυγε να προσδιορίσει ποιες Περιφέρειες έχουν ολοκληρώσει τα δικά τους σχέδια για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο Περιφέρειες, στις οποίες έχουν αποκλειστεί χωριά από τα χιόνια και υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης (Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο), δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, έναν χρόνο μετά την υπερψήφιση του σχετικού νόμου, Περιφερειακοί Συντονιστές Πολιτικής Προστασίας» Και ο Γιώργος Καμίνης καταλήγει: «Αντί της “εύκολης λύσης” του κλεισίματος της Εθνικής Οδού χωρίς προειδοποίηση, κόβοντας έτσι τη χώρα στα δύο και ταλαιπωρώντας χιλιάδες πολίτες, η Πολιτεία όφειλε να έχει μεριμνήσει ώστε τουλάχιστον οι βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές».

Λίγο αργότερα ανακοίνωση με το ίδιο περιεχόμενο εκδόθηκε από τα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Είναι φανερό ότι το ΚΙΝΑΛ επενδύει στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για θέματα χαμηλής πολιτικής, δηλαδή της καθημερινότητας, προσπαθώντας έτσι να εισχωρήσει σε δεξαμενές πολιτών που τώρα δείχνουν να έχουν πειστεί και να ακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας ως βασικό τους κριτήριο όχι κάποιες παραδοσιακές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά τις διαχειριστικές δυνατότητες της σημερινής κυβέρνησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ