Νέα
  • ΓΔ: 1271.03 +0.50%
  • Τζίρος: 79,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φραγκογιάννης και Τσαβούσογλου συμφώνησαν σε επανέναρξη της θετικής ατζέντας

Συνάντηση και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες που διεξάγεται από χθες στην Ντόχα.

Αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν οι δύο πολιτικοί αποτέλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε Τουρκία και Ελλάδα και η επανέναρξη της θετικής ατζέντας η οποία είχε αναβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, και η οποία περιλαμβάνει 25 θεματικές, σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και εμπορικούς κλάδους των δύο χωρών.

Ο κ. Φραγκογιάννης συμμετέχει στην διάσκεψη του ΟΗΕ (4 έως τις 9 Μαρτίου) εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία πραγματοποιεί συναντήσεις με σειρά ηγετών από δεκάδες χώρες με αντικείμενο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, ενω παράλληλα προωθεί την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στην προσπάθεια για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ