Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη, αλήθεια, απαντήσεις

«Το διακύβευμα δεν είναι η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σαν να μη συνέβη τίποτα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη, αλήθεια, απαντήσεις. Ελπίζουμε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να γίνει σε ένα κλίμα τέτοιο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για απαντήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μάντζος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τις υποδομές και το κράτος σε αυτήν τη χώρα μπορεί και οφείλει να είναι όσο πιο γενική και διαχρονική γίνεται. Τόνισε ωστόσο ότι αντιθέτως η συζήτηση για τις ευθύνες και τους υπευθύνους της τραγωδίας πρέπει να είναι ειδική, συγκεκριμένη, απολύτως εξειδικευμένη σε πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις με όρους νομικούς. «Έχουμε ένα συγκεκριμένο εγκληματικό αποτέλεσμα: 57 νεκρούς σε καιρό ειρήνης. Ναι στη συζήτηση για το κράτος όχι στη διάχυση ευθυνών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέτοντας μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία ζήτησε απαντήσεις:

«Γιατί υπήρξε υπερβολική καθυστέρηση στην εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, που αν λειτουργούσε θα είχε σώσει 57 συμπολίτες μας; Γιατί δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλίδες στο ενδιάμεσο, μέχρι την εγκατάσταση; Γιατί σταμάτησε το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα κεντρικά του ΟΣΕ; Γιατί αγνοήθηκαν όλα τα σήματα κινδύνου από τους εργαζομένους, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων που μιλούσε για το κορυφαίο σε θνησιμότητα σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη; Γιατί οι ελλείψεις στο προσωπικό του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ δεν αναπληρώθηκαν παρά μόνο με ρουσφετολογικές διαδικασίες μετατάξεων μέσα από την κινητοποίηση με τροποποίηση εκ των υστέρων του ορίου ηλικίας για τη μετάταξη;».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε πώς υπάρχει μία αδιάσπαστη αλυσίδα κομματοκρατίας κι αναρωτήθηκε «γιατί έχει επιδειχθεί τέτοια προκλητική ανοχή σε μία σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση που έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

Σχολιάζοντας, την αποδοχή της συγγνώμης του Παύλου Πολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «ο πολλάκις αμαρτήσας Πολάκης, πολλάκις μετανοεί και πολλάκις συγχωρείται. Δεν είναι η πρώτη φορά. Άρρητα, σιωπηρά, σε κάθε κρίση, όχι απλώς συγχωρείται αλλά υιοθετείται από ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά: στο αντιμνημόνιο, στην κυβερνητική του θητεία με επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη, στο αντιεμβολιαστικό κίνημα», εκτιμώντας ότι πλέον «ακυρώνεται επισήμως η όποια απόπειρα μετριοπαθούς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ