Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑΛ: Επιτελικό κράτος- μαϊμού και πρωταθλητές στα λόγια

Το ΚΙΝΑΛ στρέφεται στους ανθρώπους της αγοράς και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ / Πηγή: Eurokinissi

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, καταλογίζοντας στο επιτελικό κράτος ανεπάρκειες ως προς τη διαχείριση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα όμως την Αττική. Το ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιεί βαριές κατηγορίες καθώς κάνει λόγο για «επιτελικό κράτος- μαϊμού».

Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η ένταση της «Μήδειας» ήταν γνωστή μέρες πριν αυτή εκδηλωθεί, «και στα λόγια η κυβέρνηση ήταν έτοιμη. Χρεοκόπησε, όμως, στην πράξη. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες. Επί δύο μέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Εκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους! 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του Στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δέντρα. Ομολόγησαν την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες. Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Είναι πρωταθλητές στα λόγια, αλλά τελευταίοι στην προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού! Φαίνεται ότι από την περίφημη "επανίδρυση του κράτους" που υποσχόταν παλιότερα η Νέα Δημοκρατία, περάσαμε στην φάρσα της επιτελικής ανικανότητας».

Το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, συγχαίρει το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη, όπως τη χαρακτηρίζει, προσπάθειά του, «αλλά επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του».

Παρόμοια επίθεση στο επιτελικό κράτος, για άλλο θέμα όμως, εξαπέλυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα, είπε μεταξύ άλλων: «Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε! Σας το είπα και χθες, ίσως με πιο σκληρά λόγια. Απογυμνώθηκε γιατί κυβερνά με ένα τρόπο που δεν ταιριάζει ούτε στην εποχή, ούτε στις ανάγκες αυτής της χώρας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ