Νέα
  • ΓΔ: 1041.79 +0.84%
  • Τζίρος: 35,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκυλακάκης: Aφορολογήτο και με χάρτινες αποδείξεις - Δε φορολογείται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Θ. Σκυλακάκης / Πηγή: Intime
Θ. Σκυλακάκης / Πηγή: Intime

«Η δική μου η αγωνία είναι πόσο θα κρατήσει αυτό το τελευταίο lockdown, ώστε ταυτόχρονα με την έξοδο από την πανδημία να έχουμε δημοσιονομικά που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο σύστημα οικοδόμησης του αφορολογήτου, ώστε πέραν των αποδείξεων των ηλεκτρονικών συναλλαγών να υπολογίζονται και οι αποδείξεις πληρωμής με μετρητά, εφόσον εκείνες κατατεθούν στην Εφορία.

Πρόσθεσε επίσης πως τα εισοδήματα των πολιτών που απορρέουν από την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης θα είναι αφορολόγητα, όπως επίσης και η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία δεν αποτελεί φορολογικό εισόδημα.

Για το κομμάτι των τεκμηρίων τόνισε ότι είναι δύσκολο θέμα δημοσιονομικά και ότι το 2022 θα γίνουν κινήσεις με στόχο οι αυθαίρετες διατάξεις να περιορίζονται και να υποκαθίστανται από μέτρα που στηρίζονται σε ηλεκτρονικούς ελέγχους.

Επίσης, ο αν. υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης από 60 έως 72 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων προς την Εφορία και πρόσθεσε πως οι επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα παραμείνουν και μετά τη λήξη της πανδημίας, ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης της προκαταβολής φόρου.

Τέλος, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει το 95% των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί μόλις τελειώσει η πανδημία. Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά που θα ανακοινωθούν θα είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα καθώς για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα πρέπει να γίνουν γνωστά: πόσο ήταν η ύφεση πέρσι, πόσο κράτησε το τελευταίο lockdown και το τι θα κάνουν στην Ευρώπη, αφού υπάρχει ασάφεια για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα εφαρμόσουν το 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ