Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διαβατήριο εμβολιασμού: Συζήτηση της πρότασης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Πηγή: AP Images

Η πρόταση για «διαβατήριο εμβολιασμού», που θα επιτρέπει στους πολίτες που έχουν κάνει εμβόλιο κατά της COVID-19 να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη, θα είναι στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα συνεδριάσει την Πέμπτη και Παρασκευή (25-26 Φεβρουαρίου) μέσω βιντεοδιάσκεψης για τον συντονισμό των αντιδράσεων στη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθεί την πρόταση, αλλά το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για αυτή σε άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ.

Ανησυχίες εκφράσθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ, με μεγάλες χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, να είναι απρόθυμες να υιοθετήσουν οποιοδήποτε σύστημα προβλέπει διακριτική μεταχείριση όσων είχαν την τύχη να έχουν εμβολιασθεί σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο Μητσοτάκης, σημειώνει το δημοσίευμα, έχει στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας, υποστηρίζοντας ότι θα ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιασθεί.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς, αλλά όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο θα είναι βέβαιοι ότι θα μπορούν να το κάνουν. «Διασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελευθερίας κίνησης… είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προϋπόθεση για όλους μας», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ