Νέα
  • ΓΔ: 1412.21 +0.57%
  • Τζίρος: 1,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Η... άδεια κάλπη, ο «συναγερμός» στη ΝΔ και τα μηνύματα Μητσοτάκη

Πηγή: Eurokinissi

Εάν κάποιος πολίτης ερχόταν αυτές τις ημέρες από μια χώρα του εξωτερικού στην Αθήνα, χωρίς να γνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου και βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, θα νόμιζε ότι τα κομματικά επιτελεία των «γαλάζιων» ετοιμάζονται για μια εκλογή που είναι «ντέρμπι», δηλαδή, θα κριθεί στις λεπτομέρειες, κι όχι σε μια εκλογή που έπεται μιας άλλης, όπου η ΝΔ κατέγραψε σαφή πολιτική υπεροχή 20 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι, στη ΝΔ εργάζονται σαν να μην έχει τελειώσει τίποτα, προσπαθούν, δηλαδή, να διεκδικήσουν ακόμα και την τελευταία ψήφο, όχι μόνο γιατί ήδη ο πήχης των εκλογών του Μαΐου τέθηκε πολύ ψηλά (40,7%), αλλά και για έναν άλλο, πολύ σπουδαιότερο λόγο: Διότι στο κόμμα που κυβέρνησε τα 4 τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο imperium του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τις επικείμενες εκλογές θα έχει απόλυτη άνεση χειρισμών στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά και στην πολιτική που θα ακολουθήσει αυτή κατά τα επόμενα, καθοριστικά χρόνια.

«Το τελευταίο που θα ήθελε κάθε στέλεχος της κεντρικής διοίκησης» λέει στην «Η» υψηλόβαθμη κομματική πηγή της ΝΔ, «είναι να δυσαρεστήσει τον Μητσοτάκη. Πώς να επαναπαυτεί κανείς στις δάφνες του 40,7%, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια με επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα;».

Μητσοτάκης Καβάλα
Ο Κ. Μητσοτάκης σε περιοδεία στην Καβάλα / Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το μήνυμα ελήφθη

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε εγκαίρως να στείλει μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο: Πιο πολύ από τη μάχη που έδωσαν οι υποψήφιοι για τη σταυροδοσία τον Μάιο, θα μετρήσει στην όποια αξιοποίησή τους μετά τις εκλογές, η συμμετοχή τους στη δεύτερη προεκλογική μάχη, των εκλογών του Ιουνίου. Το μήνυμα δεν επιδέχεται παρερμηνειών, ούτε και αδιαφορίας.

►Διαβάστε και: Σκέρτσος: Ο Τσίπρας να ενημερώσει πού θα βρει τα 83 δισ. και ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει καμία δέσμευση έναντι οποιουδήποτε «υποσυστήματος» εντός της ευρύτερης κεντροδεξιάς, στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την ανάθεση καθηκόντων στα στελέχη του. Άρα, δεν είναι ώρα κάποιος να τον δυσαρεστήσει, συνεπώς όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν διαγκωνισμό προεκλογικής δραστηριότητας, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος.

Αλλαγή τακτικής

Από τη δική του πλευρά ο κ. Μητσοτάκης έχει επιφέρει μικρές αλλαγές στην προεκλογική του καμπάνια, σε σχέση με την προηγούμενη του Μαΐου. Τώρα, επιλέγει μικρότερες συγκεντρώσεις, προσπαθώντας να μιλήσει περισσότερο με τους πολίτες, καθώς έχει «μετρηθεί» ότι αυτό δίνει πόντους στον ίδιο και βέβαια στη ΝΔ. Ακόμα και οι εξέδρες είναι χαμηλότερες, ο κόσμος που πηγαίνει να τον ακούσει βρίσκεται κοντύτερά του, δίνεται δηλαδή μια αίσθηση προσέγγισης των πολιτών εκ μέρους του.

Οι περιοδείες αυτή τη φορά θα είναι περισσότερες από τις ομιλίες, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ φροντίζει να «κλείσει» τις λίγες μαύρες τρύπες που παρουσιάστηκαν στις εκλογές του Μαΐου: Μετά την αυστηρή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι «η εκκλησία δεν κάνει πολιτική», ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Αγιο Ορος, ταξίδι που, τελικά, αναβλήθηκε, επειδή ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε χτες το απόγευμα θετικός στον κορονοϊό.

Μητσοτάκης

►Διαβάστε και: Τσίπρας: Πάμε στο ΓΛΚ για κοστολόγηση των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Και μετά ντιμπέιτ

Ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα η Δράμα, με την οποία ξεκινά την έντονη προεκλογική παρουσία του στη Βόρεια Ελλάδα, μεσολαβεί η Εύβοια όπου θα αναδείξει το έργο της «Επιτροπής Μπένου» για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών στο βόρειο τμήμα του νησιού, κι έπονται αρχικά η Φθιώτιδα και στη συνέχεια άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα κλπ. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των περιοχών είναι τα υψηλά ποσοστά που κέρδισαν κόμματα τα οποία κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να περιορίσει, όσο γίνεται, προς όφελος του δικού του κόμματος.

Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου δίνεται μεγαλύτερο βάρος στη διαδραστική τους λειτουργία, καθώς έτσι η ΝΔ θέλει να ενδυναμώσει τη σχέση της με τους πολίτες που είναι δραστήριοι σε αυτά τα Μέσα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ