Νέα
  • ΓΔ: 1446.29 +0.03%
  • Τζίρος: 24,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Περισσότερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί το στοίχημα της τετραετίας

Πηγή: Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, το 1ο «OPEN DAY Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης» στην Αθήνα, που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΥ, από τις 17:00 έως τις 21:00, που στόχευε στην ενημέρωση των νέων για τις δυνατότητες που παρέχουν οι σπουδές στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας και στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ και για τις σύγχρονες ειδικότητες, που προσφέρουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη 45 επιχειρήσεων από την Αττική, που προσφέρουν θέσεις μαθητείας και πρακτικής σε υποψήφιους και νυν μαθητές των Σχολών, καθώς και θέσεις στην ανοικτή αγορά εργασίας για τους αποφοίτους, σε όλο το φάσμα των ειδικοτήτων που διδάσκονται.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να συνομιλήσουν απευθείας μαζί τους, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο πάνελ, με θέμα την ανάπτυξη και την αναβάθμιση δεξιοτήτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και την ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας, μέσω επιτυχημένων συνεργασιών της ΔΥΠΑ με μεγάλες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, στελέχη της ΔΥΠΑ παρείχαν πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δομές της και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι περισσότερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί και υψηλότερα εισοδήματα.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, τόνισε ότι η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας είναι πραγματικότητα και, στο πλαίσιο αυτό, η επαγγελματική εκπαίδευση είναι σημαντικό εργαλείο. Όπως είπε, η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να επενδύει στον εκσυγχρονισμό, στην ενίσχυση και στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε την ανάγκη τα προγράμματα σπουδών να επικαιροποιούνται, με βάση τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και να σχεδιάζονται ειδικότητες που χρειάζεται η οικονομία.

Από την πλευρά της, η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε ότι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι η απευθείας ενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να αποκτήσουν γνώση του εκπαιδευτικού δικτύου της ΔΥΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα των σχολών της, που είναι η αμοιβή, η ασφάλιση, το επίδομα σίτισης και στέγασης για όσους προέρχονται από άλλες πόλεις και η άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Χορμόβα συμπλήρωσε ότι, την προηγούμενη χρονιά, 6.500 μαθητές φοίτησαν στις σχολές της ΔΥΠΑ και υπενθύμισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ