Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τσίπρας: Ζητά την παραίτηση Μενδώνη

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σύγκρουση με φόντο την παιδεία και την οικονομία της χώρας
Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η πραγματική συζήτηση είναι η προσπάθεια συγκάλυψης. «Οι πολίτες περίμεναν την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, μια συγνώμη. Εσείς επιλέξατε να γλιτώσετε από αυτή τη βάσανο, κι επιλέξατε να μην είναι στα υπουργικά έδρανα η κα Μενδώνη. Εδώ δεν ήλθατε κ. Μητσοτάκη για να απευθυνθείτε στην αντιπολίτευση, αλλά για να απευθυνθείτε στους πολίτες. Το θέμα που απασχολεί την κοινωνία δεν είναι θέμα κομμάτων, αλλά κοινωνίας, που έχει αρρωστήσει και πονά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στη συνέχεια ανέφερε πως μια «βαριά σκιά» πλανιέται πάνω από τα υπουργικά έδρανα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τη σκιά της κυρίας Μενδώνη, που πολλοί άνθρωποι της τέχνης ζητούν επιτακτικά να παραιτηθεί, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός την «καλύπτει», αν και είναι βαθιά εκτεθειμένη με τον τρόπο που επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο «Μενδώνη- Λιγνάδη».

«Είστε κάπου αλλού κ. Μητσοτάκη και δεν ακούτε τη βοή που έρχεται από ανθρώπους της τέχνης και της κοινωνίας. Ζητάτε να παραμείνει στην θέση της. Αναρωτιέμαι: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Δεν πιστεύω ότι υπάρχει υπουργός που μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Από μόνη της η κα Μενδώνη αποφάσισε να καταργήσει το διαγωνισμό και να διορίσει τον Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο; Από μόνη της ήλθε στη Βουλή και να επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό Λιγνάδη; Από μόνη της αποφάσισε να συγκαλύψει επί σειρά ημερών δίνοντας στον Λιγνάδη περιθώριο 15 ημερών να εξαφανίσει στοιχεία και πειστήρια; Από μόνη της τα έκανε όλα αυτά; Από μόνη της αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση Λιγνάδη αλλά να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη πριν τις 19 Φλεβάρη, όταν υπήρχε η πληροφορία ότι υπάρχει μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ