Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Η πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ / Πηγή: Intme / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ / Πηγή: Intme / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ως την πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση για τη χώρα μας, χαρακτήρισε το σχέδιο μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι η πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα» είπε χαρακτηριστικά, αφού πρώτα εκτίμησε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει δώσει έως τις 30 Δεκεμβρίου την έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer.

Όσο για την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός με το δεύτερο κύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. «Υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν αριθμούς χειρότερους από τους δικούς μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε». Η Αττική έχει ακόμα υψηλά νούμερα τόνισε και για αυτό «θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις». 

«Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα. Εφιστώ την προσοχή σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα είμαστε πολύ αυστηροί στις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει, με πρώτο στόχο να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στην Πέλλα. «Υπάρχει η έννοια της ευθύνης της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής» είπε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ