Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργαντάς: Θα φτάσουμε το 1 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι την Παρασκευή

Γ. Γεωργαντάς / Πηγή: Intime
Γ. Γεωργαντάς / Πηγή: Intime

Το φράγμα του 1 εκατ. αναμένευαι να σπάσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά. Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επαναλειτουργια της αγοράς, αλλά χωρίς «κατάχρηση».

Κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ευχάριστη την είδηση ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το εμβόλιο της Johnson&Johnson, σημειώνοντας ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του.

«Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 75 ετών», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας ότι περίπου 275.000 άνθρωποι έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.

Σχετικά με την άρση του lockdown, υπογράμμισε ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ