Νέα
  • ΓΔ: 1264.69 -0.05%
  • Τζίρος: 110,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο Αδ. Γεωργιάδης στον «Παλμό της ΔΕΘ»: Δεν θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας λόγω της κακοκαιρίας

Στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τον αντίκτυπο στον χώρο της εργασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Γιάννη Φώσκολο και τον «Παλμό της ΔΕΘ», που μεταδίδεται από τα περίπτερα του imerisia.gr και του ethnos.gr, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2023. Σύμφωνα με τον υπουργό, η σημερινή ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κρύβει... εκπλήξεις, ενώ πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη θα έρθει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, ώστε όλοι οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, ακόμη και οι οφειλέτες στον ΕΦΚΑ, να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, κατά παρέκκλιση του νόμου. 

«Ηταν η καταιγίδα της χιλιετίας», επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αντιμετωπιστεί.

«Υπάρχουν δυνάμεις της φύσης πάνω από τις δυνάμεις του ανθρώπου», είπε.

Για τον αντίκτυπο της κακοκαιρίας Daniel στην εργασία, καθώς πολλές επιχειρήσεις επλήγησαν, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα χρειαστεί να λάβουμε και δεν θα το λάβουμε για να λειτουργήσει η οικονομία. Δεν θα κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας. Τελεία».

«8.000 εργαζόμενοι έχουν μπει στην πλατφόρμα για να μπουν σε αναστολή»

«Η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για τις αναστολές των εργαζομένων, μπήκε σε λειτουργία ταχύτερα απ' ό,τι ο οποιοσδήποτε περίμενε, δεν συμπληρώθηκαν ούτε 24 ώρες. Από την ώρα που ήρθε στο υπουργείο ο πίνακας με τις πληγείσες περιοχές από την Πολιτική Προστασία,  αν  θυμάμαι ήταν 4 το απόγευμα και 8 το πρωί λειτουργούσε η πλατφόρμα και ήδη 8.000 έχουν μπει σε αυτήν για να μπουν σε αναστολή», τόνισε ο υπουργός.

Κληθεί να σχολιάσει τον προβληματισμό εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ότι ύστερα από 6 μήνες δεν θα έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν πλήρως και οι επιχειρηματίες θα έρθουν αντιμέτωποι με αναδρομικές υποχρεώσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ξέρει πάρα πολύ καλά, και ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Καββαθάς, ότι είμαστε πάνω από τα προβλήματα. Εαν χρειαστεί να δούμε τότε τι θα κάνουμε και αν πράγματι η οικονομία δεν έχει πάρει μπρος...».

Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είναι τόσο απαισιόδοξος, και εξήγησε: «Είναι μια περιοχή που αναμφίβολα έπαθε μεγάλη ζημιά, αλλά η τρομακτική ζημιά είναι και ανάγκη πολύ μεγάλων έργων. Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Αρα εκεί θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, δουλειές που τώρα δεν τις βλέπουμε».

«Η οικονομία να ξέρετε, βρίσκει τρόπους να λειτουργεί, με τρόπους που δεν είναι γραμμικοί, είναι πιο πολύπλοκοι», επισήμανε.

«Θα διασφαλίσουμε και τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Μετά τις εκλογές το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι φέρνει καινοτομίες και «αυξάνει σημαντικά τα εισοδήματα των εργαζομένων».

«Αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές, θα βγάλουμε σε δημόσια διαβούλευση και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Εκεί θα μπει και η διάταξη για το 30% των συνταξιούχων, για την άνοδο του ορίου (οφειλών) των 20.000 σε 30.000 ευρώ. (...) Εμείς τι λέμε; Στη ζώνη 20-30.000 θα παρακρατείται ένα μεγάλο ποσοστό από τη σύνταξη, θα παίρνεις όμως ένα μεγάλο ποσοστό (50%) εκεί που έπαιρνες μηδέν, για να ξοφλήσεις γρήγορα αυτή την απόσταση. Και όταν φθάσεις στις 20.000 θα πηγαίνεις στις 60 δόσεις». Στο νομοσχέδιο, που υπολογίζεται να μπει σε διαβούλευση στις 20 Οκτωβρίου, θα υπάρχει και η διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Οσον αφορά την παράλληλη απασχόληση, διευκρίνισε ότι «τα ένσημα θα υπολογίζονται στο ποσοστό αναπλήρωσης, δηλαδή θα οδηγούν σε υψηλότερη σύνταξη».

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί τον Ιανουάριο και θα είναι ανάλογο της αύξησης των συντάξεων. «Δεν θα είναι όπως πέρυσι», τόνισε ο υπουργός.

«Εκπληξη» στη σημερινή ομιλία Μητσοτάκη

Ερωτηθείς αν περιμένουμε κάποια έκπληξη κατά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει: «Κάθε ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κρύβει κάποιες εκπλήξεις, άρα προφανώς θα περιμένετε και σήμερα».

«Αξίζει τον κόπο να ακούσετε τη σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη», είπε με νόημα...

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ