Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΘ – Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ - Τον Απρίλιο η νέα αύξηση

Πηγή: Eurokinissi

Τον ερχόμενο Απρίλιο, ως είθισται, θα ανακοινωθεί το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ ο στόχος είναι να φθάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης, στο περιθώριο της 87ης ΔΕΘ.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ενώ ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με κυβερνητική απόφαση, ο μέσος είναι ζήτημα της αγοράς.

Οκ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν έχει να πει κάτι για το ποσοστό αύξησης στον κατώτατο μισθό το οποίο θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ προσέθεσε ότι έθεσε δυο στόχους γι’ αυτή την τετραετία: Πρώτον ο μέσος όρος των μισθών να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950, τονίζοντας ότι ο καθορισμός του μισθού είναι ζήτημα της αγοράς.

Είπε ότι οι μισθοί στη χώρα μας αυξήθηκαν επειδή μειώνεται η ανεργία και οι επιχειρήσεις αναζητούν προσωπικό και πληρώνουν περισσότερο. Σημείωσε ότι ευνοήθηκαν οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση με την μείωση της φορολογίας και ως εκ τούτου μπορούν να δώσουν αυξήσεις.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης ο μέσος μισθός να πλησιάσει τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, υπογραμμίζοντας ότι ο μέσος μισθός ήταν στο 62%  του ευρωπαϊκού μέσου όρου το 2019 και πλέον έχει ανέλθει στο 68%.

Προσέθεσε ότι "παρατηρούμε σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία αλλά η ελληνική οικονομία έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας και λέω στους επιχειρηματίες "πληρώστε περισσότερα για να βρείτε καλούς εργαζόμενους".

Σημείωσε επίσης ότι θα γίνουν λελογισμένες παρεμβάσεις που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα δίνουν δυνατότητα ευελιξίας στις επιχειρήσεις.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ