Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης σε Bloomberg: H Ελλάδα πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg τονίζοντας ότι η οικονομία της αποδίδει σε υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και επέμεινε πως μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών χωρίς να θυσιάζουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ» υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα κάναμε πρόοδο και καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους».

Επανέλαβε δε, πως η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Τουρισμός και κλιματική αλλαγή

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον τουρισμό και τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει σχετικές επενδύσεις για να επιτευχθεί αυτό.

Ο κόσμος στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός, συνεχίζει να ταξιδεύει και να προτιμά την Ελλάδα σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι σκανδιναβικές και βόρειες παραλίες να ανταγωνιστούν τις ελληνικές.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε για την κλιματική αλλαγή και σημείωσε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη βραχυπρόθεσμη προσαρμογή. Στην Ελλάδα κάναμε πρόοδο και καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στη κλιματική κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ» και πως «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα αλλά και στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα». Επανέλαβε δε, πως η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ