Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στ. Κασσελάκης: Δίπλα στον Θ. Θεοχαρόπουλο στην παρουσίαση της «Ανοιχτής Πόλης»

Δίπλα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο... ξύρισε το πρωί κάθισε απόψε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην παρουσίαση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», της οποίας ηγείται ο Κώστας Ζαχαριάδης. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε με χειροκροτήματα στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και χαιρέτισε δια χειραψίας τον Νάσο Ηλιόπουλο, αλλά και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρώην Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αντικατέστησε χθες με τον Γιώργο Τσίπρα. Μάλιστα κάθισε δίπλα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο με... ενδιάμεσο τον Σωκράτη Φάμελλο 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει ήδη εκφράσει την πικρία του για την αντικατάστασή του και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί αρμοδίως, αφού έμαθε πως εκπαραθυρώθηκε από τα ΜΜΕ.  

«Στις 2 και στις 3 Ιουλίου του 2023 η Πολιτική Γραμματεία ψήφισε ομόφωνα να είμαι μέλος του νέου προεδρείου και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έξαλλου, θεσμικά όλα τα μέλη του προεδρείου εκλέγονται και ορίζονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι συντρόφισσες και σύντροφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστώ θερμά.

Χθες, αργά το απόγευμα, ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ό,τι χρειαστεί από εμένα. Του εύχομαι δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα», έχει αναφέρει ο ίδιος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στον καυγά μάλιστα για την απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου ενεπλέκη και ο Γιάννης Ραγκούσης, με ένα φαρμακερό tweet του, λέγοντας πως 

«Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση. Χρέος μου.

Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο.

Επίσης προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται - εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας». 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ