Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιωακειμίδης: Το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική να πηγαίνει σε υποδομές Πολιτικής Προστασίας

Πηγή: Eurokinissi

Πρόταση για την ανάπτυξη των υποδομών Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε σήμερα υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» πρότεινε το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, να διοχετεύεται στις αναγκαίες υποδομές της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Ιωακειμίδης παρατήρησε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικής έντασης τα φαινόμενα που ζούμε, εντούτοις, η Πολιτική Προστασία διαχρονικά έχει θεωρηθεί δεύτερης κατηγορίας ζήτημα κι έχει παραμεληθεί. «Η Πολιτική Προστασία δεν πουλάει», επισήμανε.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στο πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας, επισήμανε ότι η Αθήνα πλημμύρισε έχοντας δεχτεί το 1/10 της βροχής που έπεσε στον Βόλο. «Ο Κηφισός έχει φτιαχτεί με βάση μελέτες των καιρικών φαινομένων της περιόδου 1932-82. Τώρα όμως έχουμε μπει σε νέα κατάσταση λόγω της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσει αμέσως η κοίτη του Κηφισού από τα φερτά υλικά, να εκβαθυνθεί η εκβολή του και, κυρίως, να γίνει ανάσχεση των νερών που κατευθύνονται σε αυτόν, με λίμνες στα βουνά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης προσέθεσε ότι η Περιφέρεια έχει παραγγείλει από το 2020 μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων της Αττικής, η οποία ακόμα «δεν έχει παραδοθεί». Χαρακτήρισε το γεγονός «αδιανόητο» και ενδεικτικό του μεγέθους της αποτυχίας της διοίκησης της Περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή των υποδομών, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή ένα αντιπλημμυρικό έργο απαιτεί 5-10 χρόνια για να κατασκευαστεί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ