Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης για ΟΑΚΑ: Μας εγκαλούν γιατί προχωράμε σε μελέτες

Απαντήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα του κλεισίματος του ΟΑΚΑ έδωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ανασκόπησής του για την εβδομάδα που πέρασε.

Προσπαθούμε και εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά. Με μικρά ή μεγάλα βήματα, όμως πάντα μπροστά» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός ξεκινάει την ανάρτησή του με την σκέψη στους πολίτες του Βόλου και της Εύβοιας, που επλήγησαν για δεύτερη φορά από τις πλημμύρες, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel επλήγησαν από την κακοκαιρία Elias. «Θα τους βοηθήσουμε να ξαναφτιάξουν -όσο γίνεται πιο γρήγορα και καλύτερα- αυτά τα οποία έχασαν. Θα ξαναφτιάξουμε και τις υποδομές μας, αλλά πιο ανθεκτικές» ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας τα ποσά που θα δοθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», στον διπλασιασμό του προσωπικού παράλληλης στήριξης, στα 50.000 ραντεβού που θα προστεθούν για τις νέες ταυτότητες, στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, κάνει αναφορά και στο θέμα, που όπως χαρακτηριστικά λέει «έχει δημιουργήσει θόρυβο» και δεν είναι άλλο από το ΟΑΚΑ.

«Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ