Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογική ασυλία Βελόπουλου με άρωμα... κεραλοιφής

Πηγή: Eurokinissi

«Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του TVXS, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 «Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017», αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν:

 «Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ; Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017; Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;».

 «Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και "άρωμα" φορολογικού σκανδάλου, εκτός από τη δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ