Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρώτο του σχόλιο για τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν την δεύτερη Κυριακή και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή. Εχουμε στηρίξει ουσιαστική την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μία γόνιμη και παραγωγική διαδικασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής, σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την πρώτη Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω-κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51%», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη»

«Επίσης, θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή  σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από κει και πέρα, ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια  η δύναμη των κομμάτων», πρόσθεσε.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ