Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κικίλιας: Το νέο σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας / Πηγή:  Intime
Πηγή: Intime

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι η Αττική εισέρχεται στο βαθύ κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19. Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε και το νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης αποσυμφόρησης του ΕΣΥ. Ειδικότερα, ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, υπογραμμίζοντας την αύξηση των ΜΕΘ από τον Νοέμβριο έως τώρα.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. Μάλιστα, έχουν ήδη παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστεί και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.

Ταυτόχρονα, ασθενείς που δεν πάσχουν από Covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό. Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι μάλιστα θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

  • Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε  348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική. 
  • Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non Covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε Covid.   
  • Το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non Covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ