Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρακιώτης: Οι νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση ανώτατων δικαστικών ζητούν απαντήσεις

Πηγή: Eurokinissi

«Για σταδιακή κατάρρευση του Κράτους Δικαίου που συντελείται με την υπογραφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης με αφορμή «τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν ότι στο στόχαστρο των υποκλοπέων τέθηκαν σημαντικοί εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κα Βασιλική Βλάχου».

Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη: «Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που συνδέονται με το πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για άμεση και σε βάθος διερεύνηση ενός σκανδάλου που αμαυρώνει το θεσμικό κεκτημένο της χώρας, αλλά και με τον ενδελεχή προσδιορισμό των διαστάσεων της υπόθεσης και της έκτασης των παράνομων πράξεων που έχουν σημειωθεί και τη διασύρουν διεθνώς».

Ο κ. Σαρακιώτης υπογραμμίζει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιθυμεί μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, και προσθέτει: «οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν σε διευκρινίσεις για το αν τα όσα αποκαλύπτονται βρίσκονταν σε γνώση τους, αν έχουν προβεί στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητας τους και των αρμοδιοτήτων τους σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση των παρακολουθήσεων σε βάρος τους, προασπίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κύρος ενός θεσμού, του οποίου το ανάστημα οφείλει να παραμείνει στο ύψος που του αρμόζει».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ