Νέα
  • ΓΔ: 1413.67 -0.39%
  • Τζίρος: 58,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το επιλεκτικό τετ α τετ Ερντογάν με τον επιχειρηματία Βύρων Νικολαΐδη και η συμφωνία για την Παιδεία

O Βύρων Νικολαΐδης ιδιοκτήτης της PeopleCert ήταν ο μοναδικός Ελληνας επιχειρηματίας που συνάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. 

Ποιος είναι ο Βύρων Νικολαϊδης

Ο Βύρων Νικολαϊδης ηγείται μιας εταιρείας διεθνούς δραστηριότητας και φήμης, έχει διατελέσει για χρόνια Πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και διαθέτει και τουρκικό διαβατήριο και μιλάει τουρκικά.Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης ενώ η PeopleCert να είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως ο πρώτος ελληνικός μονόκερος με την αξία της να αποτιμάται κάθε χρόνο όλο και ψηλότερα.

Διαβάστε επίσης: Κ. Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει περιφερειακή ενεργειακή υπερδύναμη στην εξαγωγή ΑΠΕ

Η συνάντηση και η συμφωνία για την Παιδεία

Η συνάντηση ανακοινώθηκε από την Τουρκική Δημοκρατία και είχε προγραμματιστεί για τις 15.30 χθες, ενώ η πρωτοβουλία του Προέδρου Ερντογάν να συναντηθεί με τον έλληνα επιχειρηματία ενδεχομένως συνδέεται με την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε πολλούς νέους τομείς μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση.

Όραμα του Ελληνα επιχειρηματία, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είναι να συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάδειξη της Πόλης και την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των συμφωνιών που υπεγράφησαν χθες ήταν και η συμφωνία για την εκπαίδευση μεταξύ των υπουργών παιδείας των δύο χωρών Κυριάκου Πιερρακάκη και του Τούρκου Υπ. Παιδείας κ. Yusuf Tekin.

Η συμφωνία στοχεύει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αναφέρεται στην αναγνώριση διπλωμάτων τεχνικής εκπαίδευσης, στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, στην οργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για διδάσκοντες και σπουδαστές, στις ανταλλαγές σπουδαστών.

Διαβάστε επίσης: Εξάρχου (Ιντρακάτ): Στόχος ανεκτέλεστο 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία

Ο όμιλος PeopleCert

Το 2022 ο όμιλος PeopleCert  αύξησε τον κύκλο εργασιών του κατά 48% και την κερδοφορία του (EBITDA) κατά 647% επιτυγχάνοντας τις υψηλότερες πωλήσεις (£117,7 εκατ./ €138,1 εκατ.)  καθώς και το υψηλότερο λειτουργικό αποτέλεσμα στα Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων  (£77,2 εκατ./€90,6 εκατ.) στην ιστορία του.

Διατηρώντας ρυθμό ανάπτυξης άνω του 40% και περιθώριο EBITDΑ πάνω από 60%, η PeopleCert καταφέρνει να αυξάνει την αποτίμησή της και να διατηρεί θερμό το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που ενσωμάτωσε πλήρως την εξαγορά της αγγλικής Axelos που είχε αποκτήσει το 2021, έναντι 500 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα μεγάλη αύξηση στα EBITDA της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ