Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Εθελοντές μοτοσικλετιστές στην πυρασφάλεια

Την προσφορά των εθελοντών μοτοσικλετιστών στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών εξήρε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι ο εθελοντισμός είναι ο νέος πατριωτισμός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με την Ελληνική Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία. Στη συνάντηση, εκτός των άλλων, τέθηκαν οι βάσεις για μια πιο οργανωμένη και συστηματική συνεργασία στον τομέα της πυρασφάλειας κατά την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο σε όλη τη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κικίλια στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι, παρουσία του βουλευτή Ν.Δ. Εβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου. 

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Γρηγοράκης, η εθελοντική συνδρομή των μοτοσικλετιστών στον τομέα της πυρασφάλειας είναι σημαντική.

Στις 28 Λέσχες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, μοτοσικλετιστές πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου περιπολίες σε ορεινά, δύσβατα σημεία αποτρέποντας τυχόν εμπρηστές, εντοπίζοντας έγκαιρα αρχικές εστίες και ειδοποιώντας την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι, ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε, οι μοτοσικλετιστές ανέπτυξαν ιδιαίτερη δράση στην περιοχή του Εβρου, ενημερώνοντας για αναζωπυρώσεις και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Ο υπουργός τόνισε ότι βασικός πυλώνας στον στρατηγικό σχεδιασμό είναι η πρόληψη και χαρακτήρισε πολύτιμη την ενεργή και οργανωμένη συμμετοχή των εθελοντών. Οπως είπε, οι εθελοντές μοτοσικλετιστές συνδράμουν στην πυρασφάλεια, ως προς τον έγκαιρο εντοπισμό έναρξης πυρκαγιάς αλλά και των αναζωπυρώσεων, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών.

Με σκοπό την οργανωμένη και αποτελεσματική αξιοποίηση των εθελοντών μοτοσικλετιστών πυροφυλάκων στην ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε χαρτογράφηση των εθελοντικών δυνάμεων που διαθέτει ανά τη χώρα, έτσι ώστε να ακολουθήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων την ανά περιφερειακή ενότητα εκπαίδευση των εθελοντών από το Πυροσβεστικό Σώμα (πρωτόκολλα επικοινωνίας, συνεργασία πυροσβεστών-εθελοντών, συνδρομή στην πρώτη φάση πυρόσβεσης κ.ά.)

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε τους εθελοντές μοτοσικλετιστές και σημείωσε: «Ο εθελοντισμός αποτελεί τον νέο πατριωτισμό, προκειμένου η χώρα να μπορεί να διαχειριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις οποίες θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπη όλο και πιο συχνά λόγω της εντεινόμενης κλιματικής κρίσης».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ