Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η εσωστρέφεια σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ δίνουν νέα διάσταση στην «τριμερή» Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Πηγή: Eurokinissi

Σε πολλαπλασιαστή εξελίξεων έχει μετατραπεί η εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη η «εφημερίδα των Συντακτών» με τη συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, της Έφης Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Μετά τον Μητσοτάκη, ποιος;».

Τόσο η δημοσιότητα, όσο και οι συζητήσεις που έχει προκαλέσει η συνύπαρξη των τριών στελεχών της Αριστεράς από διαφορετικά κόμματα στο ίδιο πάνελ με θέμα τη διερεύνηση του προσώπου που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνουν ότι το αίτημα για υπέρβαση της σημερινής κατάστασης στο χώρο, είναι υπαρκτό και μεγαλώνει. 

Άλλωστε, είναι η εσωστρέφεια που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα βαθμό στο ΠΑΣΟΚ, που «θρέφουν» τέτοιες εκδηλώσεις και τις αντίστοιχες πολιτικές αναζητήσεις. Στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί εκνευρισμός με την επιλογή του γνωστού εργατολόγου να πάρει μέρος σε αυτή την εκδήλωση, στη σκιά της νέας σύγκρουσης Κασσελάκη- Πολάκη που βγήκε από τις κλειστές πόρτες του κόμματος και ενέτεινε σημαντικά την εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολακιάδα

►Διαβάστε επίσης: Τρικυμίες και ίντριγκες στην αριστερή πολυκατοικία από την «συγκατοίκηση» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέας Αριστεράς στην ίδια εκδήλωση

Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας - που διατηρείται αμείωτα αρνητική τον τελευταίο καιρό, μια με τα όσα προηγήθηκαν της συνάντησης των βουλευτών στις Σπέτσες και μια με την ατέλειωτη «Πολακιάδα» - εύλογα είναι μια νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες υπολείπεται, πλέον, πάνω από δυο ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ.

Όλο και περισσότεροι εντός του κόμματος δεν κρύβουν, πλέον, τη δυσαρέσκειά τους και υποστηρίζουν ότι κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πάρει την «ανιούσα», με δεδομένο ότι οι «υπονομευτές» έφυγαν από το κόμμα και ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά. Η συνάντηση του «αιρετικού» Διονύση Τεμπονέρα με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην επίμαχη εκδήλωση, φούντωσε τα σενάρια για συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στο εγχείρημα του νέου κόμματος. Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά η ζημιά είχε γίνει. 

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί, ένας άλλος πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, μια ακόμα μια φορά καλείται να διαψεύσει τις έρπουσες φήμες ότι μετέχει στις διεργασίες για δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα και δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του.

Και τα ομόφυλα

►Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, έχει κι άλλα θέματα που δημιουργούν τριβές, όπως οι διαφορετικές θέσεις των βουλευτών του στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που έφτασαν σε ανοικτή ρήξη, όταν ο Αχμέτ Ιλχάν πρότεινε να υπάρχει ελευθερία στα μέλη της πράσινης Κοινοβουλευτικής Ομάδας να απέχουν αν το επιλέξουν, για να ακολουθήσει η «έκρηξη» της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία αρνήθηκε το διαχωρισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε «πρώτης και δεύτερης κατηγορίας» δηλαδή οι μεν να απέχουν εκ του ασφαλούς κι οι δε να σηκώνουν όλο το βάρος των εξηγήσεων αυτής της διχοστασίας στην κοινωνία. 

Στελέχη και των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τα οποία ήλθε σε επαφή η «Η», συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι εάν υπήρχαν «φουσκωμένα πανιά «στις δημοσκοπήσεις, κανένα από τα δυο αυτά κόμματα δεν θα αντιμετώπιζε τέτοια εσωστρέφεια. «Αλλά ο μεν ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την κακή εικόνα του από την ημέρα της εκλογής Κασσελάκη έως και σήμερα, το δε ΠΑΣΟΚ καταβάλλει το τίμημα της δημοσκοπικής στασιμότητας, την ώρα που ο βασικός αντίπαλός του στην κεντροαριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατρακυλάει». 

Κι όσο η εσωστρέφεια μεγαλώνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο εκδηλώσεις όπως αυτή της Τρίτης θα προσλαμβάνουν όλο και σημαντικότερο χαρακτήρα…

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ