Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη διάσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι δίνει το «παρών» ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι προσκεκλημένος μαζί με άλλους ηγέτες χωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ενώ θα σημειώσει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει στη διάσκεψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία και πως πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφέρει επίσης ότι έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ και θα τονίσει ότι αυτό που έχει σημασία τώρα  είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ