Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eξεταστική για Τέμπη - Κωνσταντοπούλου: Προσπαθώ να αποτρέψω την συγκάλυψη

Πηγή: Eurokinissi

Υπερασπιζόμενη την τακτική και τις πράξεις της, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, που ωστόσο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών από όλα τα άλλα κόμματα , την διακοπή της συνεδρίασης και την μεταφορά της στην αίθουσα της Ολομέλειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι αντίθετα με όσα έλεγαν βουλευτές της ΝΔ, είχε δικαίωμα και να συμμετέχει και να πάρει τον λόγο, παρότι είχε εξαιρεθεί από μέλος της, διότι είναι νομικός εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είπε στον Ant1, ότι «στην Επιτροπή είχα δικαίωμα και να παρευρεθώ και να πάρω το λόγο. Ο κανονισμός προβλέπει ότι και μη μέλη της επιτροπής παίρνουν το λόγο με τη συναίνεση των υπολοίπων, κάτι που δεν έγινε, ωστόσο στην Επιτροπή μπορούσα να παραστώ και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως αντικαταστάτρια της βουλευτίνας μας που είναι μέλος».

«Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή είχε σκοπό να αποτρέψει την συγκάλυψη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη, με τους βουλευτές της να έχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καθώς συγκαλύπτουν την τραγωδία των Τεμπών», υποστήριξε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας ότι κατά την άποψη του κόμματος της υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με στοιχεία από την δικογραφία.

Ακόμη, είπε ότι καλώς γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές στην Βουλή, καθώς παράγεται αποτέλεσμα και σημείωσε ότι «Θα πάω τώρα στον Εφέτη ειδικό ανακριτή στην Λάρισα για να καταθέσω όλο το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να συγκροτηθεί και Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ