Νέα
  • ΓΔ: 1445.74 -0.01%
  • Τζίρος: 48,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ο Ευρωπαϊκός Διάδρομος BBA διευκολύνει την Πρωτοβουλία 3Seas

Την ελληνική πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας νέας λωρίδας αλληλεγγύης από την Ελλάδα στην Ουκρανία, μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών (ITF) στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

«Βασικά λιμάνια θα είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος συμμετείχε σε δύο στρογγυλές τράπεζες με αντικείμενο τις ανάγκες της Ουκρανίας για την ανάκτηση των μεταφορικών της συνδέσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της χώρας σε ένα συντονισμένο πλαίσιο βοήθειας.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ και πέραν αυτής, επικεντρώνοντας στη σημασία του νέου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών, Βαλτική Θάλασσα – Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο Πέλαγος. Όπως είπε:

«Ο προτεινόμενος νέος Ευρωπαϊκός Διάδρομος Μεταφορών Βαλτική Θάλασσα – Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο Πέλαγος, ο λεγόμενος διάδρομος BBA, διευκολύνει το σχέδιο και την ιδέα που διέπει την Πρωτοβουλία 3Seas και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε τον διάδρομο προς την επικράτειά μας».

Στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι από το 2023, έχουμε εργαστεί εκτενώς με τους εταίρους και τους γείτονές μας στην ΕΕ, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για την κατασκευή ενός πολυτροπικού διαδρόμου, από την Αλεξανδρούπολη στη Μαύρη Θάλασσα και τους εμπορικούς δρόμους του Δούναβη.

Σχετικά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε:

«Ο προγραμματισμένος διάδρομος Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα, με την επέκτασή του στην Κωνστάντζα και τα σύνορα της Μολδαβίας, όπως συζητήθηκε στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, θα παίξει ενεργό ρόλο για τη χώρα μας στις μεταφορικές ροές που αναδιαμορφώνονται στην Ευρώπη, τόσο με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες αγορές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λιθουανίας, Marius Skuodis.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ