Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: Το Ιράν ανοίγει ξανά τα αεροδρόμιά του

Το Ιράν ανοίγει ξανά τα αεροδρόμιά του στην πρωτεύουσα Τεχεράνη αλλά και στην Ισφαχάν, μεταδίδει το Bloomberg, καθώς άρει τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί νωρίτερα λόγω των επιθέσεων από ισραηλινές δυνάμεις. 

Η Μέση Ανατολή βράζει μετά την εκδήλωση επίθεσης από το Ισραήλ στο Ιράν ως αντίποινα για την απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, μετά την επίθεση στην Ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, την οποία η Τεχεράνη αποδίδει στο Τέλ Αβίβ. 

Τα κρατικά μέσα του Ιράν μεταδίδουν πως τα ιρανικά αεροδρόμια λειτουργούν ξανά, σε μια μάλλον θετική εξέλιξη, που μπορεί και να δείχνει ότι - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν υπάρχει κλιμάκωση στο χθεσινοβραδινό χτύπημα. Αν και φυσικά είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα.... 

Είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του 

Νωρίτερα το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στα Δυτικά και στην Τεχεράνη, αναγκάζονται εμπορικές πτήσεις να αλλάξουν διαδρομή για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Μεγάλες εκτάσεις της χώρας έμειναν χωρίς εναέρια κυκλοφορία, όπως φαίνεται και στα στοιχεία που μεταδίδει το FlightRadar24.

Συμβολική επίθεση

Παρόλο που οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ασαφείς, αν επιβεβαιωθεί ως ισραηλινό χτύπημα το χθεσινοβραδυνό, τότε φαίνεται σαν αρκετά περιορισμένη απάντηση στην επίθεση με drone και πυραύλους του Σαββάτου από το Ιράν. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αυτή ήταν μια «συμβολική επίθεση» που δεν θα αναγκάσει το Ιράν να απαντήσει επιθετικά, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός Israel Ziv στο κανάλι 12 του Ισραήλ.

Και αν ήταν μόνο μία στρατιωτική βάση που χτυπήθηκε στο Ισφαχάν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσει κάτω από πήχη -από την άποψη του Ιράν- μιας πράξης που απαιτεί μεγάλα αντίποινα. Για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα αραβικά κράτη, αυτό θα ήταν καλή εξέλιξη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ