Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Κανένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε πως είναι ξεκάθαρο και χωρίς δεύτερη ερμηνεία το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπο συνένωσης των ΔΕΥΑ. «Φέτος η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει μια θετική παρέμβαση για ένα νέο ξεκίνημα στις δημοτικές επιχειρήσεις στον τομέα του νερού» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για τεράστια πίεση λόγω του ότι υπάρχουν τεράστια χρέη, και δεν αποφασιστεί από που θα αντληθούν οι πόροι.

«Οι πόροι είναι περιορισμένοι κι είναι εφάπαξ. Εμείς αναζητούμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο τη δυνατότητα να κάνουμε μια μεταρρύθμιση στο χώρο των Δήμων κι όχι μόνο των ΔΕΥΑ, γιατί πολλά από τα προβλήματα αφορούν και μικρούς δήμους. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγουμε διάλογο και αν καταλήξουμε σε ένα σημείο όπου θεωρούμε ότι θα έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, η επένδυση θα υλοποιηθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ