Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράμα: Πλήθος κόσμου στο Γαλάτσι - «Δεν ήρθα να προκαλέσω»

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου, όπου απευθύνθηκε στους ομοεθνείς του υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος.

O κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από το πρωί για την ομιλία του Ράμα, με αλβανικές σημαίες, μπλουζάκια με το πρόσωπό του και πανηγυρισμούς. Μάλιστα, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί και στις 12 βρέθηκε στο Γαλάτσι. Την εκδήλωση άνοιξαν δύο Αλβανοί καλλιτέχνες και στη συνέχεια ο ίδιος απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους.

Στην εκδήλωσε ήχησαν οι ύμνοι Αλβανίας και ΕΕ, όχι όμως και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας

Στην αρχή της ομιλίας του ο Έντι Ράμα απάντησε στις επικρίσεις για την ιδιωτική του επίσκεψη αλλά και στις δηλώσεις που έκανε από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, λέγοντας πως «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Σημειώνεται πως στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει πως συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς» τόνισε στο μήνυμά του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Αστακός» η Αθήνα

Για την σημερινή ομιλία του Ράμα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Παράλληλα η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Επίσης ενεργοποιήθηκε και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ και για την ομαλή διεξαγωγή γης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι περίπου 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα γίνεται και έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και παρακολούθηση στα social media.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ