Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Οριστικό διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα

Κασσελάκης
Πηγή, eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έπρεπε να αναβληθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ακυρώνοντας την «γραμμή» του κόμματός του στα ελληνοτουρκικά. Προχώρησε σε πρωτοφανείς δηλώσεις και για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα.

Τις τελευταίες ημέρες όσοι διάβαζαν τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, παρατηρούσαν σκλήρυνση της στάσης και της φρασεολογίας του. Εχτές όμως έγινε σαφές με τον πιο επίσημο τρόπο πως ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαταλείπει τελεσίδικα τις θέσεις του κόμματός του στο συγκεκριμένο πεδίο. Σε συνέντευξή του στο Action24 πως η συνάντηση των δύο ηγετών «αντί να αναβληθεί, όπως θα έπρεπε, μετά από μία πρόκληση με τη Μονή της Χώρας, το μόνο το οποίο ειπώθηκε ήταν ότι αυτή η μετατροπή σε Τζαμί ήταν αχρείαστη».

Η άποψη πως η συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας θα έπρεπε να αναβληθεί είναι πρωτοφανής για τον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά την Αριστερά, καθώς ανέκαθεν η Κουμουνδούρουμιλούσε για την ανάγκη αδιάλειπτης επαφής των δύο πλευρών, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Την συγκεκριμένη στάση κράτησε και η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία δεχόταν επιθέσεις από τις συντηρητικές δυνάμεις με ακριβώς αυτό το αίτημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ