Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών, παρουσία Κυριάκου Mητσοτάκη

Μητσοτάκης

Η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών θα υπογραφεί στις 27 Μαΐου στη Νάξο, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αρμόδιων υπουργών και κοινοτικών στελεχών.

Πρόκειται για το ταμείο που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο το 9ο "Our Ocean Conference", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το Ταμείο θα χρηματοδοτείται από τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών και οι πόροι, ανάλογα με την πορεία των διεθνών τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα μπορεί να ανέλθουν σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ταμείο θα χρηματοδοτεί έργα διασύνδεσης των νησιών, αποθήκευσης ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ θα συμβάλει στην κατασκευή δεξαμενών νερού πολλαπλών χρήσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ