Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024 - Μπελέρης κατά Ράμα: «Η φυλάκισή μου είναι πραξικόπημα»

Τα πυρά του κατά του Έντι Ράμα εξαπέλυσε ο Φρέντι Μπελέρης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα υπέρ της ελευθερίας και της δικαιοσύνης μέσα από τις αλβανικές φυλακές.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, που συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για δικαίωση, αναφέρθηκε στο γεγονός της κράτησής του στις φυλακές υπογραμμίζοντας: «Στόχος μου ήταν να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου Χειμάρρας. Δεδομένου ότι το αλβανικό καθεστώς και ο κ. Ράμα ελέγχουν τη δικαιοσύνη και σχεδόν όλες τις εξουσίες στην Αλβανία, δεν μου επέτρεψαν, κάνοντας ένα πραξικόπημα, να αναλάβω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Χειμαρριώτικος λαός».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή, ανέφερε στον ALPHA: «Ασφαλώς η υποψηφιότητά μου είναι μία μεγάλη υποχρέωση, μία μεγάλη τιμή που μου έγινε από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χειμαρριωτών, αλλά και για το σύνολο των ομογενών στην Αλβανία». Η φυλάκισή του εδώ και έναν χρόνο του προκαλεί «μία αδικία και μία στενοχώρια», αλλά, μπαίνοντας στην εκλογική αυτή μάχη για τη Δημαρχία της Χειμάρρας, τα είχε λάβει όλα αυτά υπόψη. «Μου δίνει δύναμη, κουράγιο η στήριξη του Χειμαρριώτικου λαού, τώρα η στήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα μηνύματα συμπαράστασης παίρνω από πολλούς συμπατριώτες μου από όλα τα μέρη της Ελλάδας», σημείωσε.

«Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη»

Κλείνοντας απεύθυνε μήνυμα στους Έλληνες εν όψει των ευρωεκλογών δηλώνοντας: «Η εκλογή μου στην ευρωβουλή, αν πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Θεού και, ασφαλώς, των απανταχού Ελλήνων, θα μου δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τη δημοκρατία και για το κράτος δικαίου. Πρέπει να βγούμε από αυτή τη μάχη, ως ελληνισμός, περήφανοι και ελεύθεροι. Η δύναμή τους μου δίνει δύναμη να αντέξω και να πάμε τα πράγματα πιο πέρα. Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ