Νέα
  • ΓΔ: 1445.03 -0.30%
  • Τζίρος: 26,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανεξέλεγκτη σύγκρουση στη Χαρ.Τρικούπη – Ποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Σύγκρουση με ανεξέλεγκτες συνέπειες εξελίσσεται στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις επιτακτικές προτροπές βουλευτών αλλά και στελεχών να οδηγήσει το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με πράσινα στελέχη η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν επιτρέπει εύκολα ελιγμούς από τον κ. Ανδρουλάκη και όλα θα κριθούν -κατ’ αρχήν- στο επικείμενο Πολιτικό Συμβούλιο, που εκτός απροόπτου θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Την τελική, πάντως, απόφαση θα λάβει η κεντρική Επιτροπή, που θα ακολουθήσει το Πολιτικό Συμβούλιο, προς τα μέσα ή τέλη Ιουλίου.

Οι διαφωνούντες ουσιαστικά ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών, με δεδομένο ότι η προσφυγή στα βάση για την εκλογή αρχηγού είναι προγραμματισμένη (με βάση το καταστατικό για τον Οκτώβριο του 2025). Η ηγεσία επιμένει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές και προκαθορισμένο, επιχειρώντας έτσι να κερδίσει χρόνο. Το (μεγάλο) πρόβλημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πως στο μπαϊράκι εναντίον του μετέχουν προβεβλημένα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως για παράδειγμα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος. Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διατηρεί την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οπότε εκ των πραγμάτων έχει χάσει τον «έλεγχό» της. Σε κάθε περίπτωση, η ονοματολογία για την επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Μανώλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Χάρης Δούκας (ο οποίος ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως) φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως οι επικρατέστεροι.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ