Νέα
  • ΓΔ: 1445.21 -0.29%
  • Τζίρος: 21,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελ. Ράπτη: Η Ελλάδα 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό

Πηγή: Eurokinissi

Ελλάδα είναι η ένατη χώρα στον τουρισμό υγείας στην Ευρώπη" επεσήμανε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, σε διαδικτυακή της τοποθέτηση, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο DT&S Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη.

"Ο τομέας του τουρισμού υγείας σαφώς μπορεί να πάει ψηλότερα, δεδομένου ότι ο ετήσιος παγκόσμιος τουρισμός υγείας παρουσιάζει διπλάσια άνοδο, σε σχέση με τον γενικό τουρισμό" είπε η κ. Ράπτη και πρόσθεσε: "Για αυτό και η κ. Κεφαλογιάννη, η Yπουργός Τουρισμού, συνέστησε επιτροπή, που έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου για τον τουρισμό υγείας".

Η κα. Ράπτη αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές του τουρισμού υγείας, λόγω των υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών θεραπειών, της υψηλής εξειδίκευσης του ιατρικού δυναμικού της χώρας σε ιατρικές πράξεις, και των ανταγωνιστικών, πιο οικονομικών τιμών, με περισσότερο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά και για πλαστικές επεμβάσεις, μεταμόσχευση μαλλιών, οδοντιατρικές, ή ορθοπεδικές θεραπείες, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και άλλες μορφές υπηρεσιών τουρισμού υγείας, όπως ο θερμαλισμός, η υδροθεραπεία, οι αρωματοθεραπείες, ή συνδυαστικά διάφορες εναλλακτικές μορφές τουριστικών προϊόντων, που παρέχει η χώρα.

"Η Ελλάδα - επειδή είχα την τιμή να είμαι και εισηγήτρια στο νέο νόμο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οφείλω να σας πω, ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο, με διατάξεις, ένα αναμορφωμένο πλαίσιο, το οποίο δίνει πάρα πολλές δυνατότητες, πολύ περισσότερες από ότι δίνονται σε άλλες χώρες" είπε η κ. Ράπτη και συνέχισε:

"Έχουμε συνεχείς συναντήσεις με λαμπρούς επιστήμονες και μέλη της ιατρικής κοινότητας, όπως και με εκπροσώπους ξένων χωρών, συλλέγουμε στοιχεία, εφαρμόζουμε καλές πρακτικές, δρομολογούμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τουρισμού υγείας και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την δυναμική που μπορεί να έχει ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, για επισκέπτες, οι οποίοι ζητούν ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών".

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ