Νέα
  • ΓΔ: 1446.05 -0.23%
  • Τζίρος: 29,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες μετά τη σφήνα Δούκα - Από φίλος του Ανδρουλάκη, αντίπαλος;

Χάρης Δούκας
Πηγή: eurokinissi

Τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλάζει η πρόθεση(;) του Χάρη Δούκα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι ο κ. Δούκας θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα οδηγήσει (αναπόφευκτα) ορισμένους να… αποσυρθούν. Ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρείται εντός ΠΑΣΟΚ ένα στέλεχος που μπορεί να συσπειρώσει αρκετές «φράξιες», ωστόσο δεν προέρχεται για παράδειγμα από τη πολιτική μήτρα των «παπανδρεικών.

Θεωρείται από τα νέα στελέχη, που αναδείχτηκαν μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, και ουσιαστικά ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα όταν η Φώφη Γεννηματά αναζητούσε πρόσωπα -άφθαρτα και με θέληση να εργαστούν- για την τεκμηρίωση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης τον αναβάθμισε τοποθετώντας τον στη θέση του τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τελικά να διεκδικήσει και να κερδίσει το δήμο της Αθήνας. Τώρα, πλέον, και ο ίδιος φαίνεται πως θέλει -αν και σχετικά σύντομα- να προβιβαστεί στη κεντρική πολιτική σκηνή, απέναντι στον πολιτικό του «φίλο» Νίκο Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια κίνηση που αν τελικά την λάβει ενέχει σοβαρούς κινδύνους -και μεγάλο ρίσκο όπως παραδέχονται πράσινα στελέχη- για το πολιτικό μέλλον του Χάρη Δούκα καθώς εφόσον αποτύχει θα έχει στο παλμαρέ του μια (μεγάλη) ήττα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ