Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλάζει - Πολλαπλά τα οφέλη στην περιοχή και όχι μόνο

Πηγή: Eurokinissi

Τα πολλαπλά οφέλη που ανακύπτουν ήδη και θα ανακύψουν στο μέλλον από την ανάπλαση της Αθηναϊκής Ριβιέρας παρέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανοίγοντας τις εργασίες του «Athens Riviera Summit 2024». Οφέλη που αφορούν στην περιοχή, αλλά όχι μόνο.

«Η υπόθεση της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι μία αρκετά παλιά σκέψη, 100 χρόνια συζητάμε για αυτήν», ήταν η εισαγωγική παρατήρησή του, με την πρόσθετη διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη περιοχή διακρίνεται για το φυσικό κάλλος της, αλλά και για την ιδιαίτερη πολιτισμική αξία της, καθώς συνδέεται με μεγάλες ιστορικές στιγμές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. «Συχνά τη συγκρίνουμε με την Κυανή Ακτή», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια παρέθεσε σειρά έργων που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή, με πρώτο το Ελληνικό. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, με ανάπτυξη έργων τουριστικών υποδομών, οικιστικών, πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης επενδυτών.

Όσον αφορά τα έργα στο Ελληνικό, μίλησε για τον πύργο κατοικιών 50 ορόφων, ύψους 200 μέτρων, που θα είναι, ωστόσο, πλήρως εναρμονισμένος με το μεσογειακό τοπίο, καθώς και για το συγκρότημα για τα ΑμεΑ, ένα κτήριο-πρότυπο της συμπεριληπτικής ζωής, όπως σημείωσε.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, που θα αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη, με έξι λωρίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, όπως είπε, γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και απελευθέρωση της κοίτης του ρέματος Τραχώνων, αναζωογονείται το οικοσύστημα.

Άλλα έργα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα στην περιοχή, που θα είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στη νότια Ευρώπη και στη Βουλιαγμένη η δημιουργία μαρίνας, η οποία όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της θα είναι από τις ωραιότερες μαρίνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ θα αναβαθμιστεί και η μαρίνα Αλίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδης, ένα έργο ξεχωριστό θα είναι τα 22 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου. Κι ακόμη, έργα στο Φαληρικό Όρμο, η αναβίωση των «Αστεριών» της Γλυφάδας, η ανάπλαση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, αλλά και η αξιοποίηση του γηπέδου του ταε κβο ντο. Στο άκρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα γίνει ανάπλαση της μαρίνας του Λαυρίου, αλλά και διαμόρφωση της παραλίας Πούντα Ζέζα στο Σούνιο.

Συμπερασματικά, πρόκειται για «πλέγμα έργων και επενδύσεων που αλλάζουν πραγματικά τη φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου. Με το κάθε ένα από αυτά να έχει τις δικές του προκλήσεις και διαδικασία, αδειοδοτήσεις και προσέλκυση επενδύσεων», παρατήρησε.

Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: Αύξηση θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της ανάπλασης και μετά, προσέλκυση επισκεπτών. Ωστόσο, διευκρίνισε, «δεν είναι μία βαριά οικιστική ανάπτυξη», αντιθέτως τηρούνται οι περιβαλλοντικές ισορροπίες.

Στα οφέλη τόνισε, επίσης, την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, μάλιστα τα 500 διαμερίσματα κατοικίας στο Ελληνικό είναι ήδη sold out, όπως παρατήρησε ο υπουργός.

Εκτός, όμως, από τα τοπικά οφέλη, υπάρχουν και άλλα, ευρύτερα κέρδη: «Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό βελτιώνεται, προσελκύονται επιπλέον επενδύσεις, εγχώριες και ξένες», επεσήμανε ο κ. Βορίδης και σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τους ξένους επενδυτές για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην πατρίδα μας.

Πέραν όλων αυτών, «το μικροκλίμα βελτιώνεται, καθώς μέχρι πρότινος είχαμε 70% τσιμέντο και αυτό θα μετατραπεί σε 70% πράσινο». Συνεπώς, συνέχισε, «παρά το ότι θα υπάρξει όλη αυτή η ανάπτυξη, γίνεται με έναν τρόπο που ουσιαστικά αυξάνει το πράσινο αποτύπωμα». Γίνεται, επίσης, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, λελογισμένη διαχείριση φυσικών πόρων, με ειδική μέριμνα στη χρήση του νερού, μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης και αναγέννηση των οικοσυστημάτων.

Εν κατακλείδι, στην κυβέρνηση «είμαστε από την πρώτη στιγμή υποστηρικτικοί και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Για μας είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και θέλουμε να το δούμε να ολοκληρώνεται», κατέληξε, στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Επικρατείας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ