Νέα
  • ΓΔ: 1448.53 +0.11%
  • Τζίρος: 7,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σταϊκούρα με τον δήμαρχο Πρέβεζας - Τι είπε για οδικό άξονα και έργα ύδρευσης

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Eurokinissi

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας,  συναντήθηκε, σήμερα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο, παρουσία του Βουλευτή της Π.Ε. Πρεβέζης, Σπύρου Κυριάκη.

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής στο πεδίο των υποδομών, αλλά και για τα δύο σημαντικά έργα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί - το τελευταίο χρονικό διάστημα - στην ευρύτερη περιοχή, με όφελος για την Περιφέρεια, τον Νομό και τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την πρόσφατη παράδοση (Ιανουάριο 2024) σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία.

Οδικός άξονας που συνδέει, απευθείας, την Ιόνια Οδό με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω της οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.  

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει, πολύ-επίπεδα, το οδικό δίκτυο της περιοχής, συντομεύει τις αποστάσεις, αυξάνει την οδική ασφάλεια των χρηστών, βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων, λειτουργεί τονωτικά στην τουριστική δραστηριότητα, δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή έργων ύδρευσης στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας - Άρτας - Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδας.

Αντικείμενό του είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού, συνολικού μήκους 104 χλμ., από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα.

Με το νέο έργο μεταφοράς νερού επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών (40ετίας) υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει εγκριθεί η κατακύρωσή του, έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την προηγούμενη Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, η οποία εκτιμάται τον επόμενο μήνα.

Τέλος, ενημέρωσα για την πρόοδο εργασιών της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος Άκτιο - Άγιος Νικόλαος. Το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Λευκάδα εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέσα στο 2024.

Όλα αυτές οι παρεμβάσεις έχουν σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο και μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ